Το φοράς και στο πόδι. Έτσι, σαν κόσμημα! (Αναρχία Και Ζωή)

sto-podiΑπό τις 8 Δεκεμβρίου 2014 ο δικηγόρος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού είχε γνωστοποιήσει με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του ότι ο Νίκος Ρωμανός θα σταματούσε την απεργία πείνα, αν γινόταν εφαρμογή στον ίδιον της διάταξης για το «βραχιολάκι» (γεωεντοπισμός) ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο τμήμα της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ Αθηνών. Τελικά, η αποδοχή είναι γεγονός και μάλιστα εμφανίζεται σαν νίκη της «μαχητικής»(sic!) αναρχίας(;).

Το βραχιολάκι δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο ολοκληρωτικού ελέγχου που εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, σε διάφορες κατηγορίες κρατουμένων: Τους υπό κατ’ οίκον περιορισμο, τους λαμβάνοντες ολιγοήμερες άδειες, τους εντασσόμενους σε διάφορα προγράμματα επανένταξης, και όποιους άλλους αποφασίσει η κρατική μηχανή, πως θα πρέπει να το φορούν.

Είναι γνωστό πως η εφαρμογή του συνάντησε διαμαρτυρίες από πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το «βραχιολάκι» τοποθετείται στο πόδι του κρατουμένου υπό μορφήν αγκράφας, η οποία λειτουργεί ως πομπός, σε ραδιοφωνική συχνότητα, στέλνοντας ένα συνεχές σήμα στην κεντρική μονάδα (πομποδέκτη).
Στο σπίτι του ευρισκομένου «υπό κατ’ οίκον περιορισμόν» εγκαθίσταται κεντρική μονάδα (πομποδέκτης), που επικοινωνεί (call back) με τον κεντρικό σταθμό της ιδιωτικής εταιρείας security μέσω τηλεφωνικής γραμμής, οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί.
Σε περίπτωση απομάκρυνσης, πέραν της προβλεπόμενης απόστασης, (25m) διακόπτεται η επικοινωνία μεταξύ των πομποδεκτών, με αποτέλεσμα η κεντρική μονάδα να πραγματοποιεί Call back alarm, στον κεντρικό σταθμό. Call back alarm προκαλείται και όταν ο κρατούμενος διαρρήξει την αγκράφα (tamper) ή προσπαθήσει να μετακινήσει ή να ανοίξει την κεντρική μονάδα (tamper). Σε περίπτωση alarm, ο κεντρικός σταθμός διενεργεί τηλεφώνημα στην οικία του κρατουμένου, κατευθύνεται στην οικία ο επιμελητής και παράλληλα ειδοποιείται και η αστυνομία.

Πέραν των ανωτέρω, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης όχι μόνο των κινήσεων αλλά και των συνομιλιών, που πραγματοποιεί ο φορέας του «βραχιολιού», μετά από «έξυπνη» παρέμβαση των χειριστών-κατασκευαστών αυτών των συσκευών.

Επομένως, στα καθ’ υμάς, ήταν σαφώς εμφανές γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων (ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ. ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές κ.ο.κ.) ζήτησαν για λόγους «ανθρωπιστικούς» την εφαρμογή του πιο ολοκληρωτικού μέσου ελέγχου και καταστολής του ανθρώπου από το κράτος.

Είναι αναμενόμενο για τους εξουσιαστές να εμφανίζουν ως ανθρωπιστικό ένα απάνθρωπο μέσο.

Εκείνο, όμως, που θα φάνταζε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, θα ήταν ένας απεργός πείνας –κατά δηλωσίν του αναρχικός–, οι αλληλέγγυοι σε αυτόν –ανάμεσά τους και διαδηλωτές με πανώ, στο οποίο υπήρχε ζωγραφισμένο το αναρχικό άλφα σε κύκλο – όχι μόνο να μην αντιτίθενται στην εφαρμογή αυτού τού ανατριχιαστικού μέτρου, αλλά να πραγματοποιούν και συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να επισπεύσει την εφαρμογή του μέτρου, με φωτογραφική τροπολογία. Όπερ και εγένετο.

Θα φάνταζε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, το πανανθρώπινο, ανιδιοτελές και αλτρουιστικό ιδεώδες της αναρχίας να τίθεται στην υπηρεσία πολιτικών σκοπιμοτήτων και μάλιστα να χρησιμοποιείται επ’ ωφελεία ενός και μόνον ατόμου, με πλήρη αδιαφορία για τις επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας, αφού είναι δεδομένο πως το μέτρο του «βραχιολιού» είναι πνιγηρό, αντιανθρώπινο και αντεπαναστατικό.

Θα φάνταζε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ άνθρωποι που σκέπτονται ελεύθερα ότι είναι δυνατόν να συναινούν σε αυτήν την ασφυκτική φυλακή, που προβάλλεται ως μέτρο («ανάσα») ελευθερίας.

Κι όμως όλα τα αδιανόητα γίνονται πράξεις. Ο κόσμος ανάποδα και η τρικυμία εν κρανίω προσκαλεί σε αγώνες για την κατάργηση του «βραχιολιού», δηλαδή για την κατάργηση αυτού του πολύμοχθου «επιτεύγματος», η οποία (εννοείται πως ΑΝ γίνει πραγματικότητα) θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, ο προ ολίγων ημερών απεργός πείνας.

Η νίκη στην πραγματικότητα είναι μία ήττα. Ήττα ηθική, ιδεολογική, νοητική και, κυρίως, πνευματική.

Αναρχία Και Ζωή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *